Wieloletnie doświadczenie w obróbce kawy, w połączeniu z pasją i stosowaniu zaawansowanych technologicznie maszyn Hausbrandt oferuje swoim klientom szereg niezwykłych mieszanek. Hausbrandt wybiera i wykorzystuje najlepsze mieszanki z całego świata w celu osiągnięcia spójnego poziomu jakości.
GOURMET COLUMBUS
Nowa mieszanka 100% ziaren Arabiki z przyjemnym i delikatnym aromatem cytrusów. Ta unikalna mieszanka kawy pozostawia posmak mlecznej czekolady w połączeniu z nutą korzenia lukrecji.Tajemnica jej wyrafinowanego i dobrze wyważonego smaku leży w starannie wybranych ziarnach z najlepszych kolumbijskich plantacji.
GOURMET
ACADEMIA
Bogata mieszanka starannie wybranych, pojedynczych kaw z sektora speciality coffee. Kawa z gładkim i intensywnym posmakiem. Średnie body i delikatna kwasowośc. Ma przyjemny aromat i posmak gorzkiej czekolady.
Kawa Hausbrandt Academia otrzymała w 2006 roku złoty medal dla najlepszej kawy w prestiżowym konkursie Accademia Maestri Pasticceri Italiana.
H. HAUSBRANDT
Mocno palona kawa z średnim body i niską kwasowością. W smaku doszukujemy się orzecha laskowego i ciemnej czekolady. Kawa ma wyraźny smak, dominujący nawet po połączeniu z mlekiem.
SUPERBAR
Treściwe body kawy z ledwo dostrzegalną kwasowością. Ciemno palona mieszanka. 30% Robusty nadaje tej kawie głębokiego wyrazu, w posmaku wyraźnie wyczuwamy orzechy z mleczną czekoladą.
TRIESTE
Pełne body, mocno palona mieszanka 65% Arabiki, 35% Robusty. Takie proporcje dają nam smak ciemnej czekolady i posmak pieczonego ciasta. Kawa idealnie nadaje się do serwowania z Mokki.
ESPRESSO
Obecność 40% Robusty nadaje kawie dobre body. W smaku dominuje ciemna czekolada z niepowtarzalnym aromatem ciastek korzennych i pieczonego chleba.