null

null

 

Wieloletnie doświadczenie w obróbce kawy, w połączeniu z pasją i stosowaniu zaawansowanych technologicznie maszyn Hausbrandt oferuje swoim klientom szereg niezwykłych mieszanek. Hausbrandt wybiera i wykorzystuje najlepsze mieszanki z całego świata w celu  osiągnięcia spójnego poziomu jakości.

 

GOURMET COLUMBUS

Nowa mieszanka 100% ziaren Arabiki z przyjemnym i delikatnym aromatem cytrusów. Ta unikalna mieszanka kawy pozostawia posmak mlecznej czekolady w połączeniu z nutą korzenia lukrecji.Tajemnica jej wyrafinowanego i dobrze wyważonego smaku leży w starannie wybranych ziarnach z najlepszych kolumbijskich plantacji.


GOURMET

Mieszanka wyselekcjonowana z wyłącznie wysokiej jakości ziaren Arabiki z pikantnym i cytrusowym posmakiem. Delikatna słodycz i wyrafinowana kwasowość czyni tą kawę wyrafinowaną.

ACADEMIA

Bogata mieszanka starannie wybranych, pojedynczych kaw z sektora speciality coffee. Kawa z gładkim i intensywnym posmakiem. Średnie body i delikatna kwasowośc. Ma przyjemny aromat i posmak gorzkiej czekolady.

Kawa Hausbrandt Academia otrzymała w 2006 roku złoty medal dla najlepszej kawy w prestiżowym konkursie Accademia Maestri Pasticceri Italiana.


H. HAUSBRANDT

Mocno palona kawa z średnim body i niską kwasowością. W smaku doszukujemy się orzecha laskowego i ciemnej czekolady. Kawa ma wyraźny smak, dominujący nawet po połączeniu z mlekiem.


SUPERBAR

Treściwe body kawy z ledwo dostrzegalną kwasowością. Ciemno palona mieszanka. 30% Robusty nadaje tej kawie głębokiego wyrazu, w posmaku wyraźnie wyczuwamy orzechy z mleczną czekoladą.


TRIESTE

Pełne body, mocno palona mieszanka 65% Arabiki, 35% Robusty. Takie proporcje dają nam smak ciemnej czekolady i posmak pieczonego ciasta. Kawa idealnie nadaje się do serwowania z Mokki.


ESPRESSO

Obecność 40% Robusty nadaje kawie dobre body. W smaku dominuje ciemna czekolada z niepowtarzalnym aromatem ciastek korzennych i pieczonego chleba.